Deprem ve Acil Durum Tatbikatı Yaptık

Okulumuz öğrencileri ve personelinde deprem farkındalığı yaratmak amacıyla deprem tatbikatı yaptık.

Deprem bölgesinde yaşamamız, deprem felaketlerinde yaşadığımız acılar sebebiyle öğrencilerimizde ve personelimizde depreme yönelik bilinç oluşturmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla deprem tatbikatı yaptık. Sivil savunma ekibi tarafından öğrencilerden habersiz şekilde organize edilen tatbikatta ilk etapta alarm verilerek, "çök, kapan, tutun pozisyonu” alındı.

Siren sesinin kesilmesi sonra personelimiz ve öğrencilerimiz binayı telaş yapmadan boşalttı ve bahçede bulunan acil toplanma alanında toplandılar. Tatbikat sonrası Okul Müdürümüz Ali Osman HASANOĞLU deprem farkındalığının artması için bu tür tatbikatların aralıklarla yapılacağını belirtti.